Prostřeno 29.6.2018

Uvaří v pěkném rekonstruovaném rodinném domě. Bydlí a žije sám ve Frýdku Místku, má ale už tři dospělé děti ve věku dvacet až dvacet pět let, které jsou v cizině nebo studují v Praze. Má také spoustu zájmů, prý je typická Panna, pracovitá a pečlivá. Pětadvacet let podnikal a obchodoval, dnes je jednatelem a majitelem firmy, která vyrábí a dodává bytový textil a další vybavení pro ubytovací zařízení. Do pořadu se přihlásil sám, aby dokázal, že lze vařit zdravě, levně, chutně a bez použití chemie a polotovarů. Doufá, že se představí jako inovativní kuchař a pozorný hostitel, nejde mu čistě jen o výhru. Menu se bude snažit skloubit s vínem.

Moravskoslezský týden skončí poslední večeří v rodinném domě u podnikatele Libora (49), který vyrábí a dodává bytový textil a další vybavení pro ubytovací zařízení. Bydlí a žije sám, má ale už tři dospělé děti ve věku dvacet až dvacet pět let. Libor má spoustu zájmů, rád lyžuje, jezdí na kole, hraje badminton a pečuje o zahradu. Prý je typická Panna, pracovitý a pečlivý introvert. Do pořadu se Libor přihlásil sám, aby dokázal, že lze vařit zdravě, levně, chutně a bez použití chemie a polotovarů. Pětichodové páteční menu se pokusí skloubit s vínem.

Prostřeno 29.6.2018 - Video online ke shlédnutí na iprima

Přehrát video

Odkaz pro přehrání videa bude viditelný za 12 sekund

Libor Trávníček

Udržuje si všeobecný přehled. Rád jezdí v zimě lyžovat, v létě na kole, hraje badminton. Mezi jeho koníčky patří i údržba zahrady, líbí se mu historická vozidla, veterány i sbírá.

Mezi jeho oblíbená jídla patří pomalu dušené maso na červeném víně. Nikdy by si nekoupil rybu zabalenou v igelitu, která je prezentovaná jako čerstvá. A nesnědl by nic podávané na špinavém talíři. Při stolování mu vadí mastné nádobí a příbory.

Sám o sobě tvrdí, že je velký introvert, má rád systém a pořádek.

Připravované menu

  • Waldorfský salát, filet z kachního prsa, rybízová omáčka
  • Karotkový krém s červenou čočkou
  • Supreme z jarního kuřátka, zelený chřest, polenta
  • Pomalu pečené jehněčí kolínko na červeném víně a kořenové zelenině, kroupový salát se špenátem a medvědím česnekem
  • Zapečená palačinka s tvarohem, espresso